Orson Skot Kard - Govornik za mrtve

Objavljen ”Govornik za mrtve” Orsona Skota Karda

Orson Skot Kard - Govornik za mrtve“Čarobna knjiga” je upravo objavila roman “Govornik za mrtve” Orsona Skota Karda, čuveni nastavak “Enderove igre” koji je novu popularnost stekao nakon prošlogodišnje filmske adaptcije sa Harisonom Fordom, Benom Kingslijem i Asom Baterfildom u glavnim ulogama.

Juče je upriličena promocija knjige za predstavnike medija, a kako izveštava PISB, Nikola Petaković, urednik u “Čarobnoj knjizi”, tom prilikom je podsetio da se radi o “retko uspešnom nastavku” dela koje je postalo hit. Kao i prvi deo ovog serijala, “Govornik za mrtve” je dobio najpoznatije SF žanrovske nagrade – “Huga” i “Nebulu”.

“Po mom mišljenju ovo je i bolja knjiga od prve. Mirnija je, nema toliko akcije, jednostavno reč je o drugačijem senzibilitetu”, rekao je Petaković.

I kritika je, svojevremeno, upravo isticali da je “Govornik za mrtve” zapravo “bolje štivo” od “Enderove igre” i da je “prevazilazi”.

Maja Baračkov, predstavnik za štampu “Čarobne knjige”, najavila je da do kraja godine treba očekivati još dve knjige iz Ender-serijala: “Ksenocid” i “Decu uma”.