Neil Gaiman - Trigger Warning

O Gejmenovoj zbirci ”Trigger Warning” – u DOB-u

Podelite sadržaj:

Mala sala na prvom spratu Doma omladine Beograda, u ponedeljak 28. marta u 19 časaova, biće mesto održavanja novog izdanja Fantastične čitaonice, koju priređuje Društvo ljubitelja fantastike Lazar Komarčić. Čitaonica, na kojoj se razgovara o novim i do sada na srpski jezik neprevedenim delima fantastike, ovoga puta biće posvećena zbirci priča Nila Gejmena „Trigger Warning“ iz 2015. godine.

Ova zbirka sadrži dvadeset kratkih priča i pesama, među kojima su „Black Dog“ novo ostvarenje iz univerzuma u kome se dešava radnja romana „Američki bogovi“ i „The Return of the Thin White Duke“ svojevrsni omaž nedavno preminulom Dejvidu Bouviju. Takođe u ovoj knjizi nalazi se i pripovetka „The Sleeper and The Spindle“ (Uspavana i vreteno) drugačija verzija bajke „Uspavana lepotica“, koja je izazvala brojne kontroverze, pre nego što je objavljena u zasebnom izdanju prošle godine.

Razgovor o knjizi „Trigger Warning“ vodiće Ivana Nešić, autorka romana „Zelenbabini darovi“ (2013) i „Tajna nemuštog jezika“ (2014). Ulaz na Fantastičnu čitaonicu je slobodan.