Narednog utorka promocija “Apokalipse” u Nišu

Nova promocija antologije priča o smaku sveta “Apokalipsa juče, danas, sutra” održaće se u utorak 08. novembra 2011. godine, u 19 časova, u niškom SKC-u (Šumatovačka bb, II sprat).

O knjizi će govoriti urednik Goran Skrobonja, književni kritičar Jovan Ristić, kao i trojica niških pisaca zastupljenih u knjizi: Zoran Pešić Sigma, Dejan Ognjanović i Marijan Cvetanović.

Kako god shvatili koncept apokalipse, očigledno je po sredi tema za koju je svaki pripadnik ljudske rase životno zainteresovan. U naše doba, nažalost, to interesovanje prevazilazi domen puke zabave, duhovne ili intelektualne vežbe, i iz književnih i filmskih dela preselilo se na stranice dnevne štampe i periodike, u udarne termine informativnih programa. Knjiga “Apokalipsa”, koja nudi 25 priča viđenja ove teme, povratak je priči o sudnjem danu gde joj je i mesto – u književnosti.
 
“Apokalipsa juče, danas, sutra” je treća tematska zbirka priča domaćih autora fantastike, koju je objavila izdavačka kuća “Paladin”. Prethodno su objavljene antologija priča o televiziji “Beli šum” (2009) i antologije priča o urbanim legendama “Istinite laži” (2010).