Na srpskom objavljen drugi roman Kristin Kešor

Nakon uspešnog debi romana “Darovita” Kristin Kešor, izdavačka kuća “Čarobna knjiga” nedavno je objavila i drugi roman ove mlade američke spisateljice, koji nosi naziv “Vatra”.

Radnja ovog romana dešava se nešto više od trideset godina pre dešavanja viđenih u “Darovitoj”. A osim ove vremenske distance, radnja je, takođe, i blago izmeštena u nešto drugačije okruženje, na istok Sedam kraljevstava, u ratom razorenu zemlju po imenu Šumovita dolina.

Ovu zemlju nastanjuju mnogobrojne vrste živih bića, od kojih svako ima čarobne dvojnike veličanstvene lepote, koji su osobeni po neobičnim jarkim bojama ali i nesvakidašnjim sposobnostima da kontrolišu misli ljudi, zbog čega ih se ljudi plaše i nazivaju ih – čudovištima.

Prelepa sedamnaestogodišnja Vatra je poslednje preostalo čudovište u ljudskom obliku. Kao i druga čarobna stvorenja Šumovite doline, i ona poseduje moći od kojih strepe obični ljudi. Ipak, bez obzira što je u neprekidnom sukobu sa samom sobom i okolinom, ona svoj natprirodni dar smerno koristi, vodeći računa o ispravnosti svojih i tuđih postupaka.

Ovo je priča o Vatri i Šumskoj dolini kojoj preti novi ratni oganj. Priča je satkana od spletki, smrtonosnih avantura, čudovišta i velike ljubavi.

Za ovu knjigu Kristin Kešor je dobila više nagrada, među kojima treba istaći nagrade za najbolju knjigu za decu i mlade u 2009. godini koje su joj dodelili: “Udruženje biblioteka Amerike” (American Library Association), te časopisi “Pablišer Vikli”, “Vošington Post”, “Sijetl Tajms”, “Skul Lajbreri Džrnal”…