Mali Nemo objavio dva romana iz domena fantastike

Pančevačka izdavačka kuća Mali Nemo, zaslužna za objavljivanje romana “Keltska priča” Aleksandra Novakovića i zbirke eseja “Studija strave: eseji o horor žanru” Dejana Ognjanovića, nedavno je objavila dva nova romana iz žanra fantastike: “Tajna vile Moro” Miljana Markovića i “Kuća od zemlje” Dušana Radakovića.
 
Miljan Marković - Tajna vile Moro

 Miljan Marković
Tajna vile Moro

U čemu je tajna vile Moro? Ko su njeni stanari i gosti? Kakav je njihov život između iluzije i stvarnosti? Kakve izazove nameće traganje za sopstvenim identitetom i potreba da se prevaziđe sopstvena priroda? O ovoj i drugim važnim temama u borbi dveju vrsta, ljudi i vampira, otkrijte u uzbudljivo i nepredvidivo napisanom žanrovskom romanu Miljana Markovića “Tajna vile Moro”.

 

Dušan Radaković - Kuća od zemlje

Dušan Radaković
Kuća od zemlje

Pisan jasnim, izoštrenim stilom, ovaj roman, zapravo pripovest ispričana u prvom licu, prati odrastanje neobičnog dečaka, koji postaje neobičan čovek, jedan od izabranika koji vaskrsave mrtve. Drama dostiže vrhunac kada se onaj ko nesebično pomaže drugima suoči sa situacijom da treba da pomogne sopstvenom detetu. Pred kakvim se iskušenjima nalazi i da li će u tome uspeti – samo su neka od pitanja koja ova knjiga postavlja pred čitaoca.