“Đavo i mala gospođa” u užem izboru za nagradu “Isidora Sekulić”

Đorđe Milosavljević - Đavo i mala gospođaRoman “Đavo i mala gospođa” Đorđa Milosavljevića našao se u užem izboru za nagradu “Isidora Sekulić”, javlja Glas javnosti.

U saopštenju žirija se navodi da su od 31 knjige, koliko je bilo u širem izboru za tu nagradu, u najuži izbor ušle tri: “Bakarni bubnjevi” Miomira Petrovića, “Negde na granici filozofije i literature” Mila Lompara i “Đavo i mala gospođa” Đorđa Milosavljevića.

Dobitnik nagrade će biti proglašen 28. maja u prostorijama opštine Savski venac, a priznanje će biti uručeno 10. juna na svečanosti u Skupštini Beograda.

Romana “Đavo i mala gospođa” prati Hansa Kristijana Andersena na sedmodnevnom putešestviju kroz Srbiju, na koje se slavni danski basnopisac otiskuje kako bi proverio istinitost priča o pojavi krvoločne tajanstvene zveri Psoglavu u prestonici ove male kneževine na razmeđu orijenta i zapada. Sa njim će na put krenuti još jedan vešt dragoman, jedan sujeverni rabadžija i jedan slepi putnik. Susret sa Jelenkom Herbez, malom gospođom starog kneza Miloša Obrenovića, usmeriće njihovu potragu u nepredviđenom pravcu…