Rik Hautala - Mala braća

“Mala braća” stižu početkom 2013. godine

Goran Skrobonja, prvi čovek izdavačke kuće “Paladin”, nedavno je na svom Fejsbuk nalogu obznanio da će horor roman “Mala braća” Rika Hautale, na srpskom jeziku biti objavljen početkom 2013. godine.

Ovo delo jedno je od najpoznatijih i ujedno najjezivijih Hautalinih ostvarenja. Roman prati priču o Kipu Haurdu koji je kao sedmogodišnjak bio svedok monstruoznog ubistva svoje majke. Njegovom iskazu, u kome se kao izvršitelji zločina navode mala čudovišna stvorenja, niko ne veruje, ali pet godina kasnije državu Mejn ponovo potresaju istovetna svirepa ubistva.

Pored ovog Hautalinog romana, “Paladin” će objaviti i zbirku priča “Mala braća – Mitovi i legende”, čime ova izdavačka kuća nastavlja dobru praksu da se najpoznatiji svetski pisci fantastike, osim romanesknim delima, domaćoj čitalačkoj publici predstave i kraćim proznim formama. 

Ranije je istodoban tretman doživeo jedan od najznačajnijih savremenih pisaca naučne fantastike, Ijan Mekdonald, koji je zahvaljujući “Paladinu”, srpskom čitalaštvu predstavljen brojnim romanima, ali i originalnom zbirkom novela i pripovedaka “Knjiga izgubljenih snova”, koju je priredio Goran Skrobonja.