Konkurs za priče inspirisane serijalom PESMA LEDA I VATRE

Konkurs za priče inspirisane serijalom PESMA LEDA I VATRE

Džordž R. R. Martin je najpoznatiji po svom remek-delu, serijalu epske fantastike „Pesma leda i vatre“, koji, i pored velikog nestrpljenja milionskog broja obožavalaca, nikako da privede kraju.

Njegov rad je uticao na sve podžanrove u okviru fikcije, počev od naučne fantastike, preko misterija do trilera. Septembar je mesec u kojem će Martin proslaviti 72. rođendan.

Tim povodom Laguna organizuje literarni konkurs „Pesma leda i vatre – novo poglavlje“, koji će trajati do 26. septembra 2021. godine.

Od učesnika konkursa se traži da u 250 reči dopišu svoju epizodu čuvenom Martinovom serijalu „Pesma leda i vatre“, a ostavljeno im je na izbor da li će priči dodati sasvim novu epizodu ili će na svoj način preraditi neku već postojeću scenu iz serijala.

Tri najbolje priče izabraće Lagunini pisci Goran Skrobonja i Aca Seltik i prevodilac Džordža R. R. Martina Ivan Jovanović.

Autor najbolje priče biće nagrađen ilustrovanim primercima knjiga Igra prestola i Sudar kraljeva, kao i knjigom Svet leda i vatre. Autor drugoplasirane priče dobija ilustrovane primerke knjiga Igra prestola i Sudar kraljeva, a trećeplasirane ilustrovano izdanje Igre prestola.

Nagrađene priče biće objavljene tokom oktobra na sajtu laguna.rs i u novembarskom broju Bukmarkera. Konkurs važi za sve zemlje, a radove je potrebno poslati na mejl: konkurs@laguna.rs.

Uslovi konkursa

  • Slati samo kratke priče na srpskom i srodnim jezicima koje nisu ranije objavljene.
  • Zajedno sa kratkom pričom poslati i osnovne podatke o autoru: ime i prezime, adresu stanovanja, imejl-adresu i broj telefona.
  • Organizator konkursa ne snosi odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih kratkih priča na konkurs od učesnika ili trećih osoba.
  • Učešćem na konkursu, svi učesnici pristaju na uslove konkursa.
Konkurs za priče inspirisane serijalom PESMA LEDA I VATRE otvoren je do 26.9.2021.