Konkurs za najbolju kratku priču strave

Konkurs za price straveKako javlja SEEcult, mala performerska scena u Zagrebu je kroz multidisciplinarni projekat “Freaky Friday” raspisala konkurs za najbolju kratku priču strave.

Konkurs je otvoren do 1. jula, a o najboljim pričama odlučivaće žiri koji čine Ivica Đikić, Želimir Periš, Mima Simić, Mario Kovač i Ivan Kralj.

Najbolje, odnosno najstrašnije priče, biće objavljene u zbirci kratkih priča. Tri priče biće novčano nagrađene (najbolja priča osvojiće 1.500 kuna, drugoplasirana 750 kuna, a trećeplasirana 400 kuna).

“Zamislite da ste usred šume, uz logorsku vatru, čuju se tek noćne ptice i pucketanje granja dok se vaša slušateljska publika namešta ne bi li bolje čula što im imate za ispričati. Sene plešu po vašim licima, najkrhkija među vama u nekom trenutku vrisne, i tada znate – imate priču koja tera strah u kosti”, poručila je Mala performerska scena.

Na konkursu mogu da učestvuju svi autori koji pošalju kratku priču pisanu na hrvatskom jeziku i ne dužu od 9.000 znakova (uključujući razmake).

Prijavljena priča ne sme biti prethodno objavljena u bilo kom obliku, te se autori obavezuju da neće biti objavljena do proglašenja rezultata konkursa.

Svi autori čije priče budu prihvaćene za objavu obavezuju se da ne objavljuju odabrane priče u bilo kom obliku pre publikovanja same zbirke.

Priče treba poslati u obliku word dokumenta, potpisane šifrom, na e-mail adresu centar@cirkus.hr. Rešenje šifre s podacima o autoru treba poslati kao zaseban word dokument.