Aleksandar Žiljak gost tribine “Dekonstrukcija”

Aleksandar ŽiljakJedan od najpoznatijih hrvatskih savremenih autora fantastike, Aleksandar Žiljak, 20. juna u 19 časova biće gost tribine “Dekonstrukcija” koju organizuje Hrvatsko društvo pisaca.

Povod će biti nedavni izlazak iz štampe Žiljkovog novog romana “Irbis”, a osim o romanu, na tribini će biti reči i o aktuelnom trenutku u hrvatskoj žanrovskoj književnosti.

Pored Aleksandra Žiljka na književnoj večeri će učestvovati: urednik romana Krešimir Maligec, te izdavač Zdenko Vlainić, dok će moderator biti Darija Žilić.

Aleksandar Žiljak je pored romana “Irbis”, napisao knjige: “Slijepe ptice” (2003), “Kriptozoologija: svijet zagonetnih životinja” (2003) i “Božja vučica” (2010). Njegove kratke priče i novele su zastupljene u mnogim časopisima, antologijama i zbornicima.

Zajedno sa Tomislavom Šakićem, uredio je antologiju “Ad astra: antologija hrvatske znanstvenofantastične novele 1976. – 2006.” (2006). Ko-urednik je književnog časopisa za naučnu fantastiku “Ubiq”, te višestruki dobitnik SFERA nagrade, najznačajnije nagrade za žanrovsku književnost u našem zapadnom susedstvu.