Zoran Živković

Knjige Zorana Živkovića u svetu

Zoran ŽivkovićU današnjem izdanju dnevnog lista “Politika” (15. oktobar 2013, str. 12) objavljen je članak pod nazivom “Knjige Zorana Živkovića u svetu”, u kome je naveden kratak pregled novih izdanja knjiga našeg proslavljenog autora, koje će se u dogledno vreme pojaviti širom Evropskog kontinenta. U tekstu, potpisanom inicijalima K.R. navodi se sledeće:

“Sredinom oktobra u Italiji će se pojaviti roman ‘Veliki rukopis’ Zorana Živkovića (nastavak međunarodnog bestselera ‘Poslednja knjiga’). Biće to već peta Živkovićeva knjiga koju objavljuje ugledna ‘TEA’. Povodom promocije ovog romana naš autor gostovaće krajem novembra na prestižnoj milanskoj manifestaciji ‘Buk siti’.

U okviru smotre ‘Forum Fantastiko’, koja se krajem novembra održava u Lisabonu, biće dodeljene nagrade na međunarodnom konkursu ‘ZoranFrejms’ za najbolju fotografiju nadahnutu jednom od četiri Živkovićeve knjige koje su se do sada pojavile u Portugaliji: ‘Biblioteka’ (više izdanja), ‘Poslednja knjiga’, ‘Pisac u najam’ i ‘Sedam dodira muzike’. Početkom naredne godine ‘Kavalo de fero’, jedan od vodeći portugalskih izdavača, objaviće i petu knjigu našeg pisca – ‘Veliki rukopis’.

Najzad, na samom početku 2014. u Parizu će izaći francuski prevod Živkovićevog ‘Pisca u najam’ kod ‘Galaade’. Kako ovaj uvaženi izdavač namerava da nastavi da objavljuje knjige našeg autora, ovim povodom biće upriličena Živkovićeva turneja po Francuskoj” – navodi se u tekstu objavljenom u listu “Politika”.