Orson Skot Kard - Enderova igra

“Enderova igra” otvara ovogodišnju “Sinemaniju”

Orson Skot Kard - Enderova igraOd 30. oktobra do 03. novembra 2013. u Velikoj dvorani Sava Centra biće održana dvadeset prva filmska revija “Sinemanija” na kojoj će premijerno biti prikazano devet filmova najrazličitijih žanrova.

Reviju svečano otvara naučno-fantastična avantura “Enderova igra” južnoafričkog reditelja Gevina Huda, rađena prema istoimenom literarnom predlošku slavnog pisca Orsona Skota Karda.

Radnja romana “Enderova igra” smeštena je u dalekoj budućnosti u kojoj ljudska rasa jedva odoleva invaziji insektoidnih vanzemaljaca, a deca se u posebnoj Borbenoj školi obučavaju tehnikama svemirskih bitki, putem borilačkih kompjuterskih igara.

U pripremi za sledeći napad, cenjeni pukovnik Hajrum Graf (u filmu ga tumači Harison Ford) i Vojna akademija obučavaju najbolju decu od kojih bi trebalo da postane neki drugi čuveni vojskovođa kao što je bio Mazer. Posebno se ističe stidljivi Ender Vigin (Asa Baterfild), koji veoma brzo savladava sve potrebne veštine, čime zavređuje i poštovanje drugova i nadređenih. Počinje da ga obučava lično Mazer, s kojim i kreće u odsudnu bitku za spas čovečanstva…

“Sinemaniju” zatvara komedija Lika Besona “Malavita” sa Robertom De Nirom i Mišel Fajfer u glavnim ulogama, koja će na programu revije biti od 20 časova. Cene ulaznica biće 350 dinara, a filmske projekcije će se održavati od 19 i 21:30h, bez repriznih termina.