Aleksandar Gutović - Izgubljeni indigo

”Izgubljeni indigo” SF roman o zaboravljenoj prošlosti

U izdanju „Nove poetike“ nedavno je objavljen roman prvenac Aleksandra Gutovića „Izgubljeni indigo“. Reč je o romanu potrage u kome se prepliću avantura, mistika i naučna fantastika, a jedan od lajtmotiva predstavlja navodna izjava Nikole Tesle: „Ako bismo znali svu ’moć’ brojeva 3, 6 i 9, onda bismo u rukama imali ključ Univerzuma“.

Radnja romana „Izgubljeni indigo“ prati novinara Edvarda Lindstroma, koji će vođen svojim profesionalnim pozivom prisustvovati seansi hipnoze nakon koje će se zajedno sa ostalim učesnicima naći na meti tajanstvenog Reda Ana. Kult je u potrazi za Odabranim koji u sebi nosi tajnu zaboravljene ljudske prošlosti. Edvardova kosmička sudbina neraskidivo će uplesti svoje niti u misteriju koja će ih odvesti na putovanje u zaboravljenu zemlju. Tumačenjem znakova koji se nalaze oko njih biće sve bliže izvoru znanja i istine koja hiljadama godina čeka na njihov dolazak.

„Izgubljeni indigo“ čitaocima je predstavljen na Beogradskom sajmu knjiga, a prva zvanična promocija ovog dela biće održana u Somboru 26. novembra (18h) u Velikoj sali Gradske kuće.