Fantastična čitaonica

Fantastična čitaonica: „Prvih petnaest života Harija Augusta“

U okviru redovnog tribinskog programa, Društvo ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ u ponedeljak 23. novembra 2015. organizuje „Fantastičnu čitaonicu“, koja će biti posvećena romanu „Prvih petnaest života Harija Augusta“ (The First Fifteen Lives of Harry August) Kler Nort.

Razgovor o knjizi biće upriličen u Maloj sali na prvom spratu Doma omladine Beograda s početkom u 19 časova, a vodiće ga Bojan Butković.

Kako je „Kler Nort“ pseudonim, sadržina romana je navela mnoge da pomisle da je pravi autor niko drugi do Klajv Barker, iako naravno nije.

Hari Avgust umire ali ponovo se rađa kao ista osoba, i sve nanovo proživljava. Postoji i celo tajnovito društvo ljudi sa sličnim sposobnostima, ali jedino on u potpunosti zadržava sva sećanja na prethodne živote. Kako već iz naslova saznajemo, to mu nije pomoglo da ne nastrada bar četrnaest puta.

Roman se, kao i slična ostvarenja (Dan mrmota, itd) bavi temama determinizma i slobodne volje, ali i ljubavi, prijateljstva, i eskivaže nadolazeće neizbežne apokalipse.