Hari Poter u Beogradskoj filharmoniji

Hari Poter u Beogradskoj filharmoniji

Podelite sadržaj:

Muzičku priču o „Hariju Poteru i čarobnjakovom kamenu“, koju je napisao američki kompozitor filmske muzike Džon Vilijams, izvodi orkestar Beogradske filharmonije u okviru ciklusa koncerata za decu, od 23. marta do 1. aprila, radnim danima od 10 i 12 časova – javlja PISB.

Kako je najavljeno, Aleksandar Kojić, dirigent sa čarobnim štapićem i Branislava Podrumac u ulozi naratora, vodiće beogradske školarce kroz priču o čuvenom dečaku i pretvoriti Salu Beogradske filharmonije u kuću magije (Studentski trg, 11).

Kroz filmsku muziku koja prati poznatu priču o avanturama Harija Potera klinci će upoznati instrumente koji čine jedan orkestar, kao i one neobične koji se ne koriste često. Let magične sove dočarava čelesta, instrument koji proizvodi kristalne tonove neverovatnom brzinom. Svečanu atmosferu neobične škole za veštice i čarobnjake predstavlja plemeniti zvuk horne. Izvanredne skokove i zapanjujuću hitrost magične metle kompozitor je poverio drvenim duvačkim instrumentima, kontrafagot je u „ulozi“ psa, a harfa dočarava njegov dremež. Uobičajenim orkestarskim instrumentima, pridružuju se i blok flaute…

Najmlađi posetioci Filharmonije imaće priliku da vide orkestar u punom sastavu u izvođenju zahtevne partiture Džona Vilijamsa, kreatora kultne filmske muzike, kao što su „Ratovi zvezda“, „E.T. – vanzemaljac“, „Supermen“, „Indijana Džons“, itd.

Poseta ovom koncertu organizovana je preko školskih ustanova.