spajdermen-noc-kada-je-umrla-gven-stejsi

Objavljena jedna od ključnih priča iz Spajdermen serijala

Izdavačka kuća Čarobna knjiga upravo je objavila strip „Čudesni Spajdermen: Noć kad je umrla Gven Stejsi“. Ovim naslovom otvorena je nova, konceptualno jedinstvena edicija devete umetnosti na našim prostorima „The Best of Marvel“, kojom će Čarobna knjiga ljubiteljima devete umetnosti pružiti izbor najboljih priča iz slavnog Marvelovog univerzuma.

Jedna od ključnih priča iz mitosa o Spajdermenu, „Noć kad je umrla Gven Stejsi“ donosi prekretnicu u životu ovog superjunaka kada u okršaju sa negativcem Zelenim Goblinom gine njegova devojka Gven Stejsi. Izvorno, ova priča je objavljena u 121. i 122. svesci strip serijala o Čudesnom Spajdermenu sredinom 1973. godine, a sa različitim ishodima prikazana je u filmovima „Spajdermen“ (2002) i „Čudesni Spajdermen 2“ (2014). Scenario za priču uradio je Džerard Konvej, a za crtež su bili zaduženi slavni majstori Džil Kejn (olovka) i Džon Romita Senior (tuš).

Tokom naredne dve godine u biblioteci „The Best of Marvel“ biće objavljeno ukupno deset priča koje će u zavisnosti od obima biti izdate u jednom ili više tomova. Nakon toga u planu je da se biblioteka proširuje novim naslovima, u izdavačkom ritmu koji bude najviše odgovarao čitaocima.

Svaka stripska priča biće dopunjena pratećim tekstovima scenarista, crtača i urednika koji su je stvarali. Tako će čitaoci moći da se upoznaju sa značajem koji je data priča imala za istoriju Marvelovog univerzuma, kako je nastajala, povodom čega su se autori dvoumili, na šta su bili ponosni, a zbog kojih odbačenih ideja se i dan danas kaju.

Uredništvo Čarobne knjige pokušaće gde god to bude izvodljivo, da čitaocima priča objavljenih u biblioteci „The Best of Marvel“ predstavi skice i idejna rešenja na osnovu kojih su odabrane pripovesti dobijale svoj oblik.

Biblioteka „The Best of Marvel“ radi se na najkvalitetnijoj hartiji, u tvrdom povezu i u punom koloru.

„Noć kad je umrla Gven Stejsi“ pojaviće se u prodaji na Letećem startu već od danas, pa do 27. marta na sajtu „Čarobne knjige“, u knjižari „Bulevar Books“, kao i u striparnicama „Darkwood“ i „Alan Ford“.

Cena tokom akcije Leteći start biće 940 dinara, a redovna knjižarska cena, nakon akcije, biće 1399 dinara.