Rik Riordan - Persi Džekson: More čudovišta

Filmska adaptacija romana “Persi Džekson: More čudovišta” uskoro u bioskopima

Rik Riordan - Persi Džekson: More čudovištaOd 15. avgusta na redovnim repertoarima domaćih bioskopa naći će se filmska adaptacija romana “Persi Džekson: More čudovišta” Rika Riordana. Reditelj je nemački sineasta Tor Frojdental, a ulogu Persija tumači Logan Lerman.

Roman “Persi Džekson: More čudovišta” čini drugi deo Riordanovog bestseler serijala “Persi Džekson i bogovi Olimpa” inspirisanog grčkom mitologijom. Priča prati avanture Posejdonovg sina, poluboga Persija, u pokušaju da spasi svet koji se nalazi na rubu propasti. Jedini način da to učini je da se zaputi ka Moru čudovišta i pronađe Zlatno runo. Persi i njegovi prijatelji će se na ovom putovanju suočiti sa zastrašujućim bićima, živim mrtvacima i – vrhunskim zlom.

Rik Riordan je predavao grčku mitologiju u jednoj srednjoj školi, a na ideju za prvu knjigu o Persiju Džeksonu došao je nakon što je svom sinu pred spavanje čitao sage o drevnim grčkim herojima. U delima  o mladom polubogu vešto kombinuje antičku mitologiju, panteon starogrčkih bogova, polubogove, čudovišta, mitska bića i heroje, ali uz savremeni ironijski otklon, britki humor i uplitanje svetskih dešavanja s početka 21. veka.  

Roman “Persi Džekson: More čudovišta” proglašen je 2006. godine za najbolju dečiju knjigu po izboru magazina “Čajld”. Tri godine kasnije, knjigu je u prevodu na srpski jezik, objavila izdavačka kuća “Stylos Art”.