Ekranizacija četvrtog romana iz serijala IGRE GLADI uskoro u bioskopima

Filmska adaptacija romana Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji američke autorke Suzan Kolins, naći će se na redovnom repertoaru domaćih bioskopa od srede 15. novembra.

Roman Balada o ptici pevačici i zmiji predstavlja četvrti deo „Igara gladi“ i donosi priču vremenski smeštenu 64 godine pre dešavanja opisanih u prvoj knjizi popularnog distopijskog serijala.

Radnja se vrti oko Koriolanusa Snoua (u filmu ga igra Tom Blajt), koji u tom trenutku još uvek nije negativac kakvog ga znamo. Njegov život se komplikuje kada postane mentor predstavnici siromašnog Okruga 12, Lusi Grej Baird (Rejčel Zegler), koja je predodređena da postane žrtva Igara gladi.

Svi izgledi su protiv njega. Dobio je ponižavajući zadatak da predvodi ženskog tributa iz Okruga 12, najnižeg od najnižih. Ali nakon što uspe da privuče pažnju celog Panema prkosnom pesmom tokom ceremonije žetve, Snou misli da bi mogao da preokrene šanse u svoju korist. Snou i Lusi kreću u trku s vremenom da bi preživeli i otkrili ko je pevačica, a ko zmija.

Njihove sudbine se potpuno prepliću – svaki izbor koji Snou donese mogao bi da dovede do naklonosti ili neuspeha, trijumfa ili propasti. Unutar arene biće to borba do smrti. Van arene, Snou počinje da oseća propast svog tributa… I moraće da odabere između lične potrebe da prati pravila i želje da preživi bez obzira na sve.

Pored Toma Blajta i Rejčel Zegler, uloge u filmu tumače: Hanter Šafer, Džejson Švarcman, Piter Dinklidž, Vajola Dejvis i drugi. Režiju potpisuje Frensis Lorens (Igre gladi, Konstanitn, Ja sam legenda).

Roman Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji objavljen je na srpskom jeziku u izdanju Vulkan izdavaštva a u prevodu Branislave Maoduš.