Fantastične zveri i gde ih naći - scenario

”Fantastične zveri i gde ih naći – scenario” uskoro u knjižarama

Srpsko izdanje novog bestselera Džoane K. Rouling, „Fantastične zveri i gde ih naći – scenario“, koji je pre dve nedelje izašao u knjižarama u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji, pojaviće se u izdanju Čarobne knjige već početkom sledeće godine.

Ta knjiga, scenario za istoimeni aktuelni bioskopski hit, zauzela je vrh lista bestselera čim se pojavila i predstavlja početak novog ciklusa priča iz univerzuma Čarobnjačkog sveta Džoane K. Rouling.

Da podsetimo, radnja filma „Fantastične zveri i gde ih naći“ događa se 70 godina pre nego što je započela saga o Hariju Poteru. Naziv filma ujedno je naziv knjige koju je Hari čitao pre odlaska u Hogvorts, a koja je obavezna literatura svakog čarobnjaka.

Skoro u svakom čarobnjačkom domu u zemlji stisnuta između debelih tomova magijskih priručnika nalazi se i primerak „Fantastičnih zveri i gde ih naći“ u kojoj svako može da sazna gde žive Quintapodi (Petonošci), šta jedu Puffleskeini (Jastučarke) i zašto nije dobro ostavljati mleko za Knarlove.

U filmu igraju Edi Redmejn, Ezra Miler, Kolin Farel, Ron Perlman i drugi.