Sedam minuta posle ponoći

Pozadina priče o filmu i romanu ”Sedam minuta posle ponoći”

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine svakako je „A Monster Calls“ Huana Antonija Bajone. Ova adaptacija istoimenog romana Patrika Nesa čiji naziv u izdanju na srpskom jeziku glasi „Sedam minuta posle ponoći“, govori o dečaku koji uranja u svet fantazije suočen s majčinom bolešću kod kuće i maltretiranjem vršnjaka u školi.

Delom „Gvozdeni džin“ a delom „Kalvin i Hobs“, „A Monster Calls“ je film o ranom gubitku. Oni koji su imali priliku da ga već odgledaju na raznim festivalima, opisuju ga kao izuzetno srceparajuće ostvarenje.

Bioskopska distribucija bi trebalo da počne ovog meseca, a u iščekivanju tog trenutka, kompanija „Focus Features“ objavila je kratku najavu.

U video klipu koji traje oko minut i četrdeset sekundi, pisac i scenarista Patrik Nes objašnjava tragičnu pozadinu knjige „Sedam minuta posle ponoći“.  Naime, autorka Šivod Daud je preminula pre nego što je uspela da je napiše, ali je pre smrti prenela koncept Patriku Nesu, kako bi na osnovu njega mogao da uradi fantazijski roman.

Nes takođe govori o saradnji sa Bajonom i ukazuje na to da je upravo ovaj veoma hvaljeni mladi režiser bio taj koji je odlučio da glavni junak, dečak Konor O’Meli, bude prikazan kao daroviti crtač, čime se učvršćuje veza između romana i filma, a istovremeno daje uvid u dečakov unutrašnji život i njegovu maštu.

U filmu „A Monster Calls“ igraju Luis Mekdugal, Sigurni Viver, Felisiti Džons, Liam Nison (glas) i drugi.

Na repertoarima domaćih bioskopa, film će se naći od 12. januara 2017. godine.