En Rajs se vraća hororu

En RajsSvima onima kojima nije dosta priča o vampirama, izgleda da se posrećilo. PISB pretpostavlja da je svetski poznata spisateljica En Rajs, možda, spremna da svom zavodničkom vampiru Lestatu podari još jednu knjgu.

Ona je na Fejsbuku postavila intrigantno pitanje: “Ako bi želeli da se Lestat vrati, da li bi mi rekli zašto, u jednoj rečenici?” Fanovi su, na ovaj misteriozni post, ostavili preko 8.100 komentara pokušavajući da odgovore na pitanje i tako omoguće povratak svog omiljenog vampira.

Međutim, interesantno je ono što je potom usledilo. Rajsova je postavila sledeći post: “U jednoj rečenici, navedite jednu stvar koju NE volite kod Lestata”. Za mnoge ovo je dokaz da Rajsova definitivno testira “vampriske vode” kako bi videla da li ima prostora za još jednu avanturu o Lestatu.

Na neki način, sve ovo je razumljivo kada se pogleda koliko su vampiri ponovo postali popularni poslednjih godina.

Iako je svetsku slavu doživela zahvaljujući knjigama o vampirima, En Rajs gotovo deset godina nije napisala ni jedno delo iz sfere horor žanra. Od 2003. godine je pisala gotovo isključivo religijske knjige, a ove godine je načinila povratak žanru koji ju je proslavio, objavivši svoj 31. roman “The Wolf Gift” posvećen vukodlacima.