En Rajs i Kristofer Rajs - Ramses the damned

En Rajs i Kristofer Rajs pišu novu knjigu o Ramzesu

Slavna autorka brojnih romana strave, En Rajs, i njen sin Kristofer Rajs pišu istorijski horor-roman „Ramses the Damned: The Passion of Cleopatra“.

Reč je o zvaničnom nastavku romana En Rajs „The Mummy or Ramses The Damned“ iz 1989. godine, ali ova knjiga se najavljuje i kao delo koje će moći da se čita potpuno nezavisno od svog prethodnika.

Debi roman autorskog dvojca donosi priču o nekadašnjim ljubavnicima Ramzesu i Kleopatri, koji početkom XX veka bivaju uskrsnuti – nezavisno jedno od drugog – zahvaljujući drevnom eliksiru života.

Ramzes nastavlja život kao dr Redžinald Remzi u Londonu 1914. godine, ali pri tome ne zna da je i njegova nekadašnja ljubav, a sada smrtni neprijatelj Kleopatra, oživljena i da se, kao i on, nalazi u grčevitoj potrazi za eliksirom života.

Potraga ih dovodi do misteriozne kraljice, koja ne samo da je starija i moćnija od njih dvoje, već i u posedu znanja o širem izboru čarobnih napitaka – uključujući i onom za produženje njihovih života.

Objavljivanje romana „Ramses the Damned: The Passion of Cleopatra“ na engleskom jeziku najavljeno je za 21. novembar 2017. godine.

Odlomak iz romana možete pročitati na sajtu Entertainment Weekly.

En Rajs i Kristofer Rajs
En Rajs i Kristofer Rajs