Džordž R.R. Martin

Džordž Martin besan na pojedine obožavaoce

Džordž R. R. MartinPopularni pisac Džordž R.R. Martin “osuo je paljbu” po obožavaocima koji su izrazili strahovanja da neće poživeti dovoljno dugo da završi svoju sagu “Pesma leda i vatre” prema kojoj se snima serija “Igra prestola” – javlja Tanjug a prenosi B92.

Martin je poznat po tome da veoma sporo piše. “Pesma leda i vatre” započeta je još 1990-ih i do sada je objavljeno pet od planiranih sedam romana (u Srbiji ih je sve objavila “Laguna”).

Do sada su emitovane četiri sezone serije “Igra prestola” i producenti su ranije rekli da im je Martin u kratkim crtama rekao sudbinu glavnih likova kako bi mogli da završe seriju, ukoliko on ne stigne da napiše knjige.

U razgovoru za švajcarski list “Tages-Anzeiger” na pitanje da prokomentariše zabrinutost fanova da neće stići da završi svoju sagu, Martin se razljutio i rekao: “Mislim da su spekulacije o mojoj smrti i zdravlju veoma uvredljive”.

Pisac je onda pokazao srednji prst i “tim ljudima” poručio: “J…te se”.

Početkom godine Martin je, inače, obožavaocima pružio kratak uvid u šestu knjigu serijala “The Winds of Winter” i tada je rekao da je prva ruka napisana još pre deset godina.

“Prvobitno bila je zamišljena kao uvod u Arjinu priču posle ‘petogodišnje pauze’ i pojavljivanja u ‘Plesu sa zmajevima'”, rekao je tada Martin.

Sedma knjiga trebalo bi da se zove “A Dream of Spring”.