Colour Out of Space

COLOUR OUT OF SPACE uskoro u bioskopima

Podelite sadržaj:

Od 24. januara 2020. godine na redovnom repertoaru američkih bioskopa naći će se film Colour out of Space (Boja izvan ovog svemira) rađen prema istoimenoj i verovatno najuspelijoj priči kultnog horor pisca H.F. Lavkrafta iz 1927. godine.

Ovo filmsko ostvarenje predstavlja povratak u rediteljsku stolicu Ričarda Stenlija, koji je pre četvrt veka važio za jednu od najautentičnijih pojava u horor kinematografiji.

Film prikazuje kosmički teror s kojim se suočava porodica Gardner kada se, tražeći mir od vreve savremene civilizacije, odseli na udaljenu farmu. Njihove nevolje kreću onog trenutka kada u blizini farme padne meteor i počne da drastično utiče na okolni živi svet zračeći neobičnom svetlošću.

Glavne uloge poverene su Nikolasu Kejdžu koji tumači lik Nejtana Gardnera i Džoli Ričardson, koja glumi njegovu suprugu. Film je već prikazan na nekoliko festivala i dobio pretežno pozitivne kritike, koje ističu da i pored toga što je radnja smeštena u savremeno doba, ona ni malo ne gubi na ludilu i stravi koju pruža izvorno prozno delo.

Adaptacija Lavkraftove priče The Colour Out of Space prvi je film u planiranoj trilogiji inspirisanoj delima navedenog horor klasika iza koje će stati producentska kuća SpectreVision. Naredni film biće adaptacija kratke priče The Dunwich Horror (Danički užas) iz 1928. godine.

Trejler za Colour Out of Space