Milan Aranđelović - Balada meda i krvi - Book Fest

Promocija romana ”Balada meda i krvi” na Book Festu

Podelite sadržaj:

U nedelju 23. jula 2017. godine, u okviru završne večeri Book Festa, od 18 časova biće održana promocija knjige „Balada meda i krvi“ Milana Aranđelovića. Događaj se održava u bašti kluba galerije Polet (Cetinjska 15, Beograd).

Radnja satiričnog horor-trilera „Balada meda i krvi“ smeštena je u 2168. godinu gde sve funkcioniše upravo onako kako smo mi to danas zamesili.

Mladi bračni par Dušan i Alda Majer zajedno sa svoje dvoje dece, blizancima Višnjom i Kiršeom, svojim vozilom sa kamp prikolicom odlaze na višednevni izlet u maleni Argentopolis. Ono što je zamišljeno kao porodično-pravoslavno uživanje u prirodi poprima sasvim drugi tok kada Višnja i Kirše nestaju bez traga. Dušan i Alda kreću u potragu za decom i u njoj im pomažu, ili odmažu, čudnovati stanovnici Argentopolisa. Uskoro shvataju da se iza onoga što je isprva delovalo kao obična otmica krije nešto mnogo veće i strašnije, nešto od čega možda zavisi sudbina celog čovečanstva.

Uz plejadu mitoloških likova poput časnih starleta, matorih striptizeta, raspevanih tenora kaktusa koji su se odmetnuli u narodnjačke vode, ratnohuškačkih kladioničara, pasa rata koji pate od međunarodnog teranja, bande potpuno ludog kamenja, veštica koje veruju u magiju Džudit Batler, kao i mnogo, mnogo zombija, Milan Aranđelović prikazuje društvo današnje Srbije zbog kojeg možete samo da plačete… od smeha.

Tokom trajanja Book Festa, izdavačka kuća Otvorena knjiga omogućiće popust na roman „Balada meda i krvi“ od čak 30%. Popust će važiti kako na festivalskom štandu, tako i na sajtu izdavača.

Book Fest je događaj koji promoviše knjigu i čitanje. Održava se u subotu i nedelju 22. i 23. jula od 17.00 do 20.30 časova u bašti kluba galerije Polet. Tokom ovog događaja svoje naslove predstaviće deset domaćih izdavača: Kontrast izdavaštvo, Geopoetika, LOM, Arhipelag, Treći trg, Otvorena knjiga, Arete, Besna kobila, Makart i Booka, a biće organizovana i razmena knjiga.

Ulaz je slobodan.