AMC priprema TV seriju prema priči Teda Ćanga

AMC priprema TV seriju prema priči Teda Ćanga

Dvojica talentovanih stvaralaca – pisac fantastike Ted Ćang i scenarista Erik Hajserer – koji su sarađivali na jednom od najuticajnijih filmova 2016. godine, „Dolazak“ (Arrival), ponovo se udružuju na zajedničkom projektu.

Iz AMC-a stižu vesti da je u planu snimanje TV serije prema priči Teda Ćanga „Voleti ono što vidiš: Dokumentarac“ (na srpskom objavljena u zbirci „Priče tvog života“), za koju bi scenario trebalo da napiše upravo Hajserer.

Radnja Ćangove priče smeštena je u bliskoj budućnosti u kojoj se insistiranje na lepoti i prekomernoj seksualizaciji iste, otimaju kontroli. Priča je urađena u formi transkripta dokumentarnog filma u kome ispitanici govore o novoj tehnologiji kaliagnoziji, koja korisnicima onemogućava da prepoznaju ljudska lica kao lepa, odnosno, ružna. Među ispitanicima nisu svi oduševljeni tehnologijom. A naročite razloge za nezadovoljstvo ima i industrija kozmetike.

Nije poznato ko će pored Hajserera biti još angažovan na realizaciji ove TV serije, niti tačan datum kada bi trebalo da počne snimanje. Hajserer je na ComicCon-u izjavio da bi, u najboljem slučaju, snimanje moglo da počne za osam meseci.

Na novom zajedničkom projektu: Ted Ćang i Erik Hajserer
Na novom zajedničkom projektu: Ted Ćang i Erik Hajserer