Bajke Aleksandra Dime

BAJKE Aleksandra Dime na popustu do 10. novembra

Podelite sadržaj:

U godini obeležavanja jubileja 220. godina od rođenja Aleksandra Dime Oca, iz štampe je izašla zbirka pripovesti Bajke koja otkriva još jednu, manje poznatu, stranu bogatog stvaralačkog opusa slavnog francuskog pisca brojnih pozorišnih dela i klasičnih istorijsko-avanturističkih romana.

Na 280 strana objavljeno je osam bajki u izboru i prevodu vrsnog poznavaoca francuske književnosti Ranka Risojevića, koje do sada nikada nisu štampane na srpskom jeziku: „Medna kaša grofice Berte“, „Čovek bez suza“, „Sebičnjak“, „Kralj krtica i njegova ćerka“, „Kuglaš hvalisavac“, „Petar i njegova guska“, „Mrvica uobraženica“ i „Pjeroova mladost“.

Pored bajki, u knjizi je objavljen i pogovor poznatog i nagrađivanog pisca Ranka Pavlovića „Avanture pod plaštom srednjovjekovlja“.

Mlada beogradska kuća Odysseus, koja stoji iza ovog izdavačkog poduhvata, odlučila je da povodom obeležavanja godine jubileja rođenja Aleksandra Dime, ali i povodom obeležavanja četiri godine svog postojanja, od 01. do 10. novembra 2022. odobri popust od 30% za porudžbine Bajki.

Porudžbine mogu da se izvrše putem mejla odysseusbooks011@gmail.com ili preko zvanične fejsbuk stranice, a cena knjige sa popustom je 700 dinara (poštarina nije uračunata).

Laku noć, Punpune

Od 11. novembra knjiga će moći da se naruči od izdavača po ceni od 1.000 dinara, dok će u knjižarama biti dostupna po ceni od oko 1.100 dinara.

Aleksandar Dima (1802–1870) bio je francuski književnik i jedan od začetnika takozvanog romana-feljtona. Talentovan pisac bogate fantazije i živog duha, podjednako je bio uspešan u pozorišnim delima i istorijskim romanima. Njegovo najpoznatije delo je avanturistički roman Tri musketara, a takođe je i tvorac prve istorijske romantične drame Henrik III i njegov dvor. Uticaj Diminih istorijsko-avanturističkih romana osetio se gotovo u celoj evropskoj popularnoj literaturi a napisao je oko 300 romana i drama. Kompozicija dela, živahan dijalog i živopisan opis privlače i danas pažnju široke publike, a Dima se pamti kao jedan od najpopularnijih romansijera i dramskih pisaca svog vremena.

Bajke Aleksandra Dime
Bajke Aleksandra Dime