Ivana Nešić - Zelenbabini darovi

“Zelenbabini darovi” u Domu omladine Beograda

Ivana Nešić - Zelenbabini daroviU okviru tribinskog programa Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” u ponedeljak 03. februara 2014. godine s početkom u 19 časova, u maloj sali na prvom spratu Doma omladine Beograda, održaće se predstavljanje knjige “Zelenbabini darovi” Ivane Nešić.

O knjizi će pored autorke, govoriti i ilustrator Tihomir Čelanović, urednica izdavačke kuće “Kreativni centar” Anđelka Ružić i književna kritičarka mr Tijana Tropin. Moderator je Žarko Milićević.

Glavnog junaka, debeljuškastog i povučenog Miku sudbina će baciti u magičnu avanturu, kao iz njegovih omiljenih knjiga. Na njemu je najednom teška spoznaja da je svet čudesniji, strašniji, opasniji, veći i lepši nego što je do tada slutio. Zajedno sa maljutkom Zavišom (magičnim ali prgavim stvorom) on mora da spase svet maljutaka od propasti. Za pomoć i spas se obraćaju moćnoj Zelenbabi, koja zauzvrat traži od njih ispunjenje tri zadatka, svaki teži od prethodnog.

Inspiraciju za ovu priču Ivana je našla u sopstvenim doživljajima iz detinjstva, bogatoj etnomitološkoj tradiciji Srbije i Balkana, prirodi ali i pričama svojih najbližih.