Vigo Mortensen kao revolveraš iz “Mračne kule”

Vigo MortensenVigo Mortensen igraće revolveraša Rolanda u ekranizaciji sedam romana Stivena Kinga “Mračna kula”, javlja Mondo.

Film po romanu Stivena Kinga režiraće Ron Hauard, a glavnu ulogu igraće Aragorn iz trilogije “Gospodari prstenova” Vigo Mortensen.

U sedam knjiga koliko ih sadrži serijal “Mračna kula”, King kombinuje elemente fantastike, horora i vesterna. Glavni junak, poslednji revolveraš Roland Dešejn, traga za Mračnom kulom zajedno sa troje saboraca koje je “kidnapovao” iz Njujorka – bivšim heroinskim zavisnikom, ženom bez nogu i dečakom koji nije siguran da li je mrtav. Epska avantura vodi ih kroz različite dimenzije prožete silama mraka, a u knjigama se pojavljuju i likovi, mesta i događaji iz Kingovih dela kao što su “Uporište”, “Nesanica”, “Vreća kostiju” i mnoga druga, pa čak i pisac lično.

Serijal koji je kralj horora pisao skoro tri decenije stekao je kultni status među njegovim obožavateljima, a po “Mračnoj kuli” napravljen je i niz grafičkih novela. King je najavio i pisanje osmog pred-nastavka, po imenu “Vetar kroz ključaonicu”.

Hauard je najavio da je u planu i snimanje TV serije, iz “prostog” razloga što kompletna radnja sedam knjiga ne može da stane u planirani bioskopski format.

U igri za glavnu ulogu su, pored Mortensena, bili i agent 007 Danijel Krejg i “Vulverin” Hju Džekmen. Stiven King je u više navrata izjavio da je njegov revolveraš pravljen po liku Klinta Istvuda u filmu “Čovek bez imena”, ali će producenti, naravno, morati da pronađu mlađeg glumca.