Babaroga

”Veče Stivena Kinga” u MTS Dvorani povodom filma BABAROGA

Od 01. juna na redovnim bioskopskim repertoarima naći će se još jedna ekranizacija književnih dela Stivena KingaBabaroga (Boogeyman).

Dan ranije, 31. maja od 19.30 u MTS Dvorani tim povodom biće upriličeno „Veče Stivena Kinga“ program tokom kojeg će biti održana panel diskusija „Stiven King: Od papira do platna“ a zatim i filmska projekcija Babaroge.

Učesnici panel diskusije o stvaralaštvu Stivena Kinga i filmskih adaptacija njegovih dela, biće: glavna urednica Vulkan izdavaštva Ana Babović, novinarka Aleksandra Bogdanović i režiser i filmski selektor Igor Stanojević. Panel će voditi Milica Joksimović

Film Babaroga rađen je prema priči Stivena Kinga iz 1973. godine, koja je u Srbiji objavljena pod naslovom „Bauk“ kao deo kultne Kingove zbirke priča Noćna smena.

Priča prati srednjoškolku Sejdi Harper i njenu mlađu sestru Sojer koje se suočavaju sa nedavnim gubitkom majke, za šta ne dobijaju punu podršku svoga oca Vila, terapeuta koji se nosi i sa sopstvenim bolom. Kada se u njihovoj kući neočekivano pojavi nesrećni pacijent tražeći pomoć, za sobom ostavlja zastrašujuću natprirodnu stvar kojoj su porodice plen, a njihova patnja hrana.

Reditelj filma je Rob Sevidž, a glavne uloge tumače: Kris Mesina, Vivijen Lira Bler i Sofi Tačer.

Veče Stivena Kinga
”Veče Stivena Kinga” u MTS Dvorani