“Vampirski dnevnici” kompletni do Beogradskog sajma

Već nekoliko nedelja unazad, ljubitelji serijala “Vampirski dnevnici” Lize Dž. Smit imaju mogućnost da u domaćim knjižarama pronađu “Povratak: Suton” peti deo popularne sage, koju na srpskom jeziku objavljuje izdavačka kuća Čarobna knjiga.

Serijal prati Elenu, koja se žrtvovala da spasi dvojicu braće vampira: privlačnog i tajanstvenog Stefana i uglađenog ali opasnog Dejmona. Ova odluka pretvoriće njen život u pakao, jer su besmrtna braća zaljubljena u nju i svaki pokušava da je privuče na svoju stranu. Stefan pokušava da iznađe način da sačuva Elenu kako bi započeli zajednički život. Dejmona, međutim, vuče neizdrživa želja za moći, i hoće da Elena vlada kao njegova princeza. Kada Stefana namame da se udalji iz Felove Crkve, Dejmon koristi šansu da ubedi Elenu da je on taj brat sa kojim joj je suđeno da bude…

Serijal “Vampirski dnevnici” prvi je tinejdžerski serijal o vampirima. Započet je 1991, i do sada je izašlo sedam nastavaka. Iz Čarobne knjige stižu najave da će preostala dva nastavka serijala na srpskom jeziku biti objavljena do Beogradskog sajma knjiga.

A za one nestrpljivije ljubitelje podžanra vampirske proze, Čarobna knjiga već sada priprema romane “Pandora” i “Vitorio” američke književnice En Rajs, koja je proslavila ovaj podžanr delima “Intervju sa vampirom” i “Vampir Lestat”.