“Vampirske noći” u Kringi

U okviru ciklusa književnih večeri pod nazivom “Vampirske noći”, u subotu 17. septembra u kafe baru “Vampire” u istarskom mestu Kringa, s početkom u 21 čas, održaće se predstavljanje Eveline Rudan i njene doktorske disertacije “Nadnaravna bića i pojave u predajama u Istri”. Domaćin književne večeri biće poznati popularizator fantastike i novinar Glasa Istre, Davor Šišović.

Evelina Rudan je ugledna i nagrađivana istarska pesnikinja i naučna radnica, kao i predavačica na Odseku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Za potrebe svog nedavnog doktorata na Katedri za hrvatsku usmenu književnost, provela je opsežno terensko istraživanje na području cele Istre, te prikupila pozamašan novi korpus narodnih predanja odnosno “štorica” o natprirodnim bićima i pojavama.

“Vampirske noći u Kringi” je naziv ciklusa književnih večeri pokrenut početkom 2006. godine, kome je cilj predstavljanje aktuelnih književnih dela hrvatske i regionalne horor-književnosti, ali i etnografskih, publicističkih i naučnih dela koja se bave usmenim predanjima o natprirodnim bićima. Pokrovitelji programa su Opština Tinjan i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.