Objavljene dve knjige iz trilogije Amande Hoking

“Čarobna knjiga” je objavila prva dva dela trilogije “Tril” Amande Hoking. Knjige ove mlade američke književnice (27) predstavljaju svojevrstan fenomen, s obzirom na to da nijedna još nije objavljena u vidu klasičnog izdanja, već su sve isključivo samizdat onlajn izdanja. Svi njeni elektronski romani su postali bestseleri i prodati su u više od milion primeraka.

“Podmetnuta”, prva knjiga iz trilogije “Tril”, čitaoce upoznaje sa tinejdžerkom Vendi Everli koja prolazi kroz teška iskušenja i doživljava neverovatna otkrića spoznajući sebe i svet koji je okružuje. Kada joj je bilo šest godina, njena majka je bila ubeđena da je ona čudovište, te je pokušala da je ubije. Jedanaest godina kasnije, prolazeći kroz složene faze samoispitivanja ispunjene depresijom i otuđenošću, Vendi otkriva da je njena majka možda, ipak, bila u pravu. Sa svojom simpatijom Finom Holmsom, Vendi dospeva u svet za koji nije ni znala da postoji.

U drugoj knjizi trilogije, “Rastrzana”, Vendi otkriva da nije tek obično ljudsko biće, već princeza simpatičnog trolovskog naroda Tril. Međutim, Vendi ipak beži iz trolovskog kraljevstva i vraća se u svet običnih ljudi. Taman kada je pomislila da je spoznala ko je i šta želi, počinje da je proganja Trilu suprotstavljeno pleme Vitra. Zarobljena između dva sveta, mora da odluči kakvom će se životu prikloniti.

Hokingova je u svojim drugim knjigama pisala o vampirima i zombijima, a u ovoj trilogiji, koja ju je najviše proslavila, odlučila je da svije priču oko bića o kojima se vrlo retko piše – oko trolova.