Giljermo del Toro i Čak Hogan - Soj

Vampirska trilogija “Soj” uskoro kao TV serija

Giljermo del Toro i Čak Hogan - SojVampirska trilogija “Soj” koju su zajedničkim snagama napisali slavni režiser Giljermo del Toro i pisac Čak Hogan, uskoro bi trebalo da bude pretočena u televizijsku seriju. Kablovska mreža FX je naručila 13 epizoda, a Del Toro će režirati uvodnu. Emitovanje serije bi trebalo da počne u julu 2014. godine.

Trilogija “Soj” govori o epidemiji vampirizma koja se strelovitom brzinom nezadrživo širi američkim kontinentom, a zatim i ostatkom sveta. Pokušaji ljudi da se odupru najezdi, bivaju sistematski uništavani, a čovek shvata da više nije na vrhu lanca ishrane. Epidemija se širi devastiranom planetom na tako sistematičan način da sve ukazuje na postojanje velikog plana i globalne organizacije iza koje mora stajati i sam ljudski zločinački um. Jedina nada čovečanstvu je mala grupa predvođena naučnicima i istraživačima.

Zanimljivo je da je meksički reditelj priču o nezadrživoj najezdi vampira prvobitno i želeo da snimi kao televizijsku seriju, ali u to vreme ni jedan studio nije pokazao interesovanje za projekat. Tada je na nagovor agenta prihvatio da u saradnji sa piscem Čakom Hoganom priču iznese u vidu troknjižja, koje čine romani “Soj”, “Pad” i “Večita noć”. 

Sve tri knjige iz serijala “Soj” na srpskom jeziku objavila je izdavačka kuća “Čarobna knjiga“.