Rišel Mid - Vampirska akademija

“Vampirska akademija” od 13. februara u domaćim bioskopima

Rišel Mid - Vampirska akademijaFilmska ekranizacija romana “Vampirska akademija” Rišel Mid u domaće bioskope stiže 13. februara. Roman čini prvi deo istoimenog popularnog serijala o sukobu dve vrste vampira: smrtnih gospodara iskonske magije – moroja, i besmrtnih, zlih vampira – strigoja. 

Film će pratiti dešavanja u Akademiji Sv. Vladimira, koja ni po čemu nije obična privatna škola. Akademija je tajno mesto na kome vampiri uče kako da koriste magiju, a dampiri, polu-ljudi, polu-vampiri, prolaze kroz obuku kako bi mogli da ih zaštite. Dampiri štite moroje, miroljubive, smrtne vampire, od zlih strigoja, pripadnika besmrtne vrste vampira koji žele da unište sebi slične moroje.

U centru zbivanja su morojska princeza Liza, koju u filmu tumači Lusi Fraj i njena telohraniteljka, pripadnica dampirske vrste, Rouz, koju glumi Zoi Dojč. Njih dve uče kako da opstanu u svetu kojim vlada stalna pretnja od napada nemilosrdnih strigoja, ali i kako da se suoče sa iskušenjima zabranjene ljubavi. U filmu se pojavljuju i Sara Hajlend, Olga Kirilenko, Dominik Šervud i drugi.

U Srbiji, romane iz serijala “Vampirska akademija” Rišel Mid izdala je izdavačka kuća “Laguna”.