Uskoro novi roman Ota Oltvanjija

Oto OltvanjiJedan od najistaknutijih domaćih žanrovskih pisaca, Oto Oltvanji, juče je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom “Samizdat B92” za objavljivanje svog novog romana “Kičma noći”. Izlazak romana iz štampe trebalo bi da se dogodi tokom februara ove godine, a biće objavljen u ediciji “Busola”, u kojoj se našlo prethodno Oltvanjijevo delo, “Crne cipele” (2005).

Prema najavama koje stižu sa piščevog sajta, “Kičma noći” je obiman roman, koji samo u rukopisu ima oko 500 strana. U pitanju je mešavina više žanrova u kojoj su najprisutniji elementi kriminalističkog i horor romana.

Rad na knjizi trajao je gotovo četiri godine, a u izjavi za naš sajt, Oltvanji kaže: “Prva ruka romana pisana je između decembra 2005. i decembra 2008. godine. Kompletiran rukopis, posle druge i treće ruke i svih preliminarnih čitanja, predat je izdavaču u oktobru 2009. godine”.

Do trenutka kada će se “Kičma noći” pojaviti na knjižarskim policama, preostalo je još nekoliko nedelja, a u međuvremenu, na sajtu Ota Oltvanjija biće objavljeni dodatni materijali poput naslovnice, sižea, odlomka romana i kalendara događaja. Pratite tu veb stranicu, a ako vam nešto promakne, mi ćemo vas, svakako, podsetiti.