Slobodan Škerović - Tamna strana sile

Uskoro iz štampe izlazi “Tamna strana sile”

Slobodan Škerović - Tamna strana sileIzdavačka kuća “Media Everest” bi uskoro trebalo da objavi novi roman Slobodana Škerovića “Tamna strana sile”. Ovo neoavangardno prozno delo donosi priču o kraju ljudske civilizacije ili sveta kakvog poznajemo.

Sunčev sistem uplovljava u oblast tamne materije, preti potpuno uništenje ljudskog roda. Osim prirodnih sila, tu su i tuđini koji usložnjavaju napore za spasenje. Samo Džo, Palmer i Ramos uspevaju da prevaziđu neminovno, otkrićem priključka na Kosmičku mrežu u kojoj se i dalje može postojati, ali za to je potreban jedan uslov – inteligencija!

Dramaturg Zoran Stefanović o knjizi kaže sledeće: “Ništa manje razularen od Filipa K. Dika, Škerović u ‘Tamnoj strani sile’ daje zamah kakav je današnjoj prozi neophodan – kosmološko i kulturno platno na kojem su naslikani ljudska agonija i božanstvena komedija našeg sveta koji iščezava.”

Slobodan Škerović (59) je slikar, pesnik, prozaista, esejista i urednik. Jedan je od aktivnih učesnika signalističkog pokreta. Objavio je četiri zbirke pesama: “Srca” (1987), “Indigo” (2005), “Crna kutija” (2010) i “Zagrljena deca” (2010), zbirku eksperimentalne proze “Sve boje Arkturusa” (2006), zbirku eseja “Himera ili Borg” (2008), blog-roman “Kofer” (2010) i roman “Šamanijada” (2012). Dobitnik je nagrade “Lazar Komarčić” za najbolju naučnofantastičnu priču objavljenu 2006. godine (“Bler Alfa“).