U prodaji “Priručnik za odbranu i zaštitu od zombija”

Maks Bruks: Priručnik za odbranu i zaštitu od zombijaIz štampe je izašao “Priručnik za odbranu i zaštitu od zombija” Maksa Bruksa. Ovaj priručnik sa detaljnim uputstvima kako preživeti predstojeću zombi-apokalipsu, objavilo je izdavačko preduzeće Paladin.

“Priručnik za odbranu i zaštitu od zombija” je svojevrsna parodija na podžanr vodiča za preživljavanje ove ili one situacije u koju ćete jamačno jednog dana dospeti – ako se izgubite u prirodi, na primer, zalutate u pećini, zateknete se usred katastrofalne poplave ili blizu vulkana koji je rešio baš sad da se aktivira. Mrtvo-ozbiljnim tonom mladi Bruks je tu izložio šta sve treba čovek da uradi kako bi opstao usred najezde zombija – gde da traži sklonište, kojim oružjem i zalihama da se opremi, koja vozila da koristi, kako da se ponaša u zavisnosti od podneblja ili terena na kojem se nalazi, sa sve stilizovanim crtežima uobičajenim za niskokvalitetne vodiče, pa čak i sa nekoliko praznih strana na kraju rezervisanim za beleške u slučaju da ovaj vodič zaista morate i da upotrebite…

Knjiga se može naći u beogradskim knjižarama Beopolis i Alan Ford, kao i na Sajmu knjiga na štandovima izdavačkog preduzeća Tardis i knjižara Delfi.