Objavljen “Soj” Giljerma del Tora

Giljermo del Toro i Čak Hogan: SojJoš jedna priča o drevnom sukobu čoveka i vampira stiže u domaće knjižare zahvaljujući izdavačkoj kući Čarobna knjiga.

Roman “Soj” Giljerma del Tora i Čaka Hogana počinje sletanjem Boinga 777 na njujorški aerodrom. Na putu do terminala avion iznenada zamire. Svi zastori su spušteni. Sva svetla isključena. Komunikacija prekinuta. Doktor Ef Gudveder, vođa tima za hitne intervencije u slučajevima biološke opasnosti, zaposeda sablasni avion. Ono što tamo zatiče, ledi mu krv u žilama. Od tog trenutka, vampirski virus plavi Njujork, a sve što nas razdvaja od grotesknog kraja je par naučnika.

Giljermo del Toro je slavni meksički reditelj rođen 1964. u Gvadalahari. Autor je filmskog remek-dela “Panov lavirint”, kao i filmova “Helboj 1”, “Helboj 2” i “Blejd 2”. Prvi roman “Soj”, napisan je u koautorstvu sa Čakom Hoganom.

Čak Hogan, rođen 1967. u Bostonu, autor je nekoliko izuzetnih romana, od kojih je najpoznatiji “Prince of Thieves”. Dobitnik je nagrade Hamet za 2005. godinu.