Pesma Zaborava - Robert Kirkmen

U prodaji novi strip Roberta Kirkmena ”Pesma Zaborava”

„Olovka, tuš i pero“ edicija posvećena stripu izdavačke kuće Čarobna knjiga, danas je  doživela svoje jubilarno, stoto izdanje! I baš to izdanje veoma je posebno iz više razloga.

Izdavač se potrudio da jubilej obeleži objavljivanjem potencijalnog hit ostvarenja – najnovijeg dela vodećeg savremenog svetskog strip autora Roberta Kirkmena. Reč je o Pesmi Zaborava, stripu koji upravo ovim izdanjem, na srpskom jeziku, doživljava svetsku premijeru. Kirkmenov novi strip do sada nigde nije objavljen, a kao poseban kuriozitet predstavlja i podatak da će u Sjedinjenim Državama biti štampan tek za pola godine. Preciznije, očekuje se da će čitaocima sa druge strane Atlantika biti predstavljen 18. septembra 2018.

Kirkmen je svojom najpoznatijom franšizom Okružen mrtvima obuhvatio više medija i umetnosti: strip, književnost, video-igre, TV seriju, pa je za očekivati da će se i Pesmom Zaborava takođe oprobati na više frontova.

A Pesma Zaborava donosi još jednu mračnu priču. Pre deset godina, deo Filadelfije, s 300.000 građana, iznenada je nestao u Zaboravu, neobjašnjivoj paralelnoj dimenziji. Haos je blaga reč za pokolj koji nastao onog dana kad se u centru Filadelfije stvorio deo Zaborava, ispunjen apokaliptičnom florom i faunom. Nakon delimično uspešnog državnog programa spasilačkih misija u Zaboravu, deo nestalih je spasen. Za sve koji nisu imali dovoljno sreće da budu pronađeni podignut je memorijalni zid u znak sećanja i život se vratio svom toku – za sve osim za Nejtana, koji svakodnevno odlazi u zabranjeno područje i daje sve od sebe kako bi spasao one koji i dalje lutaju apokaliptičnim pejzažem Zaborava.

Strip je crtao proslavljeni italijanski umetnik Lorenco de Feliči, a prevod na srpski uradio je naš poznati pisac fantastike Oto Oltvanji. Prvi tom Pesme Zaborava sadrži 144 strane.

Kao i uvek Čarobna knjiga za čitaoce organizuje „Leteći start“ – akciju tokom koje je moguće kupiti izdanje po povlašćenoj ceni. Akcija za Pesmu Zaborava trajaće od 7. do 10. marta i u tom periodu ova grafička novela će koštati 1.000 dinara u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na sajtu izdavača.

Pesma Zaborava - Robert Kirkmen
Pesma Zaborava – Robert Kirkmen