Jeretici Dine - Frenk Herbert

U prodaji JERETICI DINE Frenka Herberta

Jeretici Dine, peti roman kultnog serijala „Hronika Dine“ Frenka Herberta, upravo je objavljena u izdanju Čarobne knjige.

Delo je prepuno pustolovina, izdaja, verskog misticizma, ekoloških pitanja i političkih intriga, od feudalnog društva iz daleke budućnosti do ideje o uzgoju čoveka, natprirodnih, gotovo božanskih moći.

Roman prikazuje hiljade godina galaktičkog carstva i mnoge generacije junaka, pružajući priču zanimljivu ne samo zbog uzbudljive radnje, već i ubedljivih psiholoških varijacija.

Leto II Atreid, bogocar poznate vaseljene je mrtav. Zlatna staza, njegov plan da spase čovečanstvo od samouništenja, ostala je za njim. Suzbijajući stremljenja čitavog ljudskog roda tokom tri i po milenijuma svoje vladavine, Leto je izazvao Raštrkavanje, pomamni beg čovečanstva ka najudaljenijim krajevima univerzuma. Sada, hiljadu i po godina nakon njegove smrti, neki od tih Izgubljenih se vraćaju sa željom da pokore staro carstvo.

Dok se borba za prevlast vodi između brojnih frakcija, u pustinjama Rakisa, nekadašnjeg Arakisa, javlja se devojka sa sposobnošću da kontroliše džinovske crve. Njena pojava, predskazana u tajnim proročanstvima bogocara, biće stožer oko koga će se vrteti ne samo sudbina planete koja je nekad bila centar vaseljene već i sudbina Zlatne staze i celokupnog čovečanstva.

Frenk Herbert (1920–1986) jedan je od najznačajnijih pisaca naučne fantastike. Bio je i uspešan novinar, fotograf, esejista, pisac priča, književni kritičar, konsultant u oblasti ekologije i predavač.

Napisao je preko 40 romana i zbirki priča, eseja i poezije. Najpoznatiji je po serijalu „Hronike Dine“, u kojem je objavio šest romana. Među njegovim značajnim delima su The Dragon in the SeaDestination: VoidThe Saratoga Barrier i The Green Brain, kao i Soul Catcher, jedini njegov roman koji ne pripada naučnoj fantastici.

Frenk Herbert - Jeretici Dine
Frenk Herbert – Jeretici Dine