Filip K. Dik

TV serija zasnovana na kratkim pričama Filipa K. Dika

Amazon je otkupio prava na emitovanje televizijske serije „Philip K. Dick’s Electric Dreams“.

Reč je o seriji koja će imati deset zasebnih epizoda, a svaka epizoda biće inspirisana po jednom kratkom pričom slavnog pisca naučne fantastike Filipa K. Dika.

Glumac Brajan Krenston, koji se proslavio glavnom ulogom u hit seriji „Čista hemija“, biće jedan od izvršnih producenata.

„Ovo je električni san koji se ostvaruje“, rekao je glumac povodom početka rada na seriji koja će ujedno prikazivati proročku viziju Filipa K. Dika i slaviti trajnu privlačnost rada ovog velikana SF književnosti. „Uzbuđeni smo što ćemo moći da istražimo i proširimo svevremene teme koje se nalaze u neverovatnom književnom delu ovog majstora pisane reči“.

Očekuje se da će se Krenston pojaviti barem u jednoj epizodi serije.

Di Ris, scenaristkinja i režiserka HBO-ove serije „Besi“, angažovana je na pisanju scenarija za jednu epizodu. Scenarije za ostale epizode radiće Toni Grisoni („Paranoja u Las Vegasu“), Džek Torn („Hari Poter i ukleto dete“), Metju Grejam („Život na Marsu“), Dejvid Far („Noćni recepcionar“), Travis Biham („Bitka za Pacifik“).

Njima će se pridružiti i Ronald D. Mur („Svemirska krstarica Galaktika“, „Tuđinka“) i Majkl Diner („Pravednik“), koji će uz Krenstona, takođe, biti i izvršni producenti serije.

Serija „Philip K. Dick’s Electric Dreams“ se nalazi u fazi predprodukcije. Još uvek nije poznato kada bi trebalo da počne njeno emitovanje.

Brajan Krenston
Brajan Krenston