Džejms S.A. Kori - Kalibanov rat

TV serija prema delima Džejmsa S.A. Korija

Džejms S.A. Kori - Kalibanov ratTV kanal “SyFy” dao je odobrenje da se krene sa realizacijom projekta nove serije zasnovane na naučnofantastičnim romanima autorskog dvojca koji se potpisuje zajedničkim pseudonimom Džejms S.A. Kori (Danijel Abraham i Taj Frenk): “Buđenje nemani”, “Kalibanov rat” i “Abadonova kapija”. 

Za sada je naručeno deset epizoda koje će “SyFy” raditi u tesnoj saradnji sa TV grupom “Alcon” i kompanijom “Sean Daniel”. Na pisanju scenarija angažovana su dvojica nagrađivanih scenarista Mark Fergus i Hok Ostbi (“Children of Men” i “Iron Man”), a po rečima predsednika “SyFy”, Dejva Houa ovo je možda najambiciozniji projekat tog kanala do sad.

Romani potpisani imenom Džejms S.A. Kori čine trilogiju, koja je za kratko vreme dobila kultni status među poklonicima naučne fanatastike, pa ne čudi što se za ostvarivanje prava na snimanje televizijske serije utrkivalo nekoliko velikih kablovskih sistema.

“SyFy” i saradnici najavili su da će serija po kvalitetu moći da se meri sa HBO-ovom “Igrom prestola”, doneće “dinamičnu radnju sa puno obrta”, ali smeštenu u svemiru dvesta godina u budućnosti. Mogući datum početka prikazivanje nije objavljen.