Stiven King - Dalas '63

”Dalas ’63” ovog proleća na FOX televiziji

Televizijska serija snimljena po bestseleru Stivena Kinga „Dalas ’63“ emitovaće se u 18 evropskih zemalja, uključujući i Srbiju, počev od aprila ove godine na FOX televiziji. Glavna uloga poverena je Džejmsu Franku.

Stiven King je bio aktivno uključen u ekranizaciju svog dela, kao jedan od producenata, pa verujemo da snimljenih osam epizoda neće razočarati ni  njegove najveće ljubitelje. Producentske kuće Warner Bros i Bad Robot Productions garantuju devet časova materijala vrhunskog kvaliteta.

Radnja romana „Dalas ’63“ prati nastavnika engleskog jezika koji se vraća u prošlost kako bi sprečio ubistvo Džona Kenedija.

Džejk Eping je tridesetpetogodišnji nastavnik engleskog jezika u američkoj državi Mejn. Jednog dana, prijatelj Al će mu otkriti neverovatnu tajnu: u njegovoj ostavi nalazi se vremenski portal koji vodi u 1958. godinu. Al ubeđuje Džejka da krene u neverovatnu misiju – koja je odjednom nestvarno stvarna – da pokuša da spreči Kenedijevo ubistvo. Tako počinje Džejkova avantura, u kojoj kao Džordž Amberson dospeva u svet Elvisa i Džona Kenedija, upoznaje osobenjaka Lija Osvalda i lepu bibliotekarku Sejdi Danhil, koja postaje ljubav njegovog života.

Džejkov novi život prevazilazi sve zakone fizike i normalne granice prostora i vremena, ali da li će to biti dovoljno da ostvari svoju misiju?

Ulogu nastavnika u seriji tumači Džejms Franko, a pored njega glumačku ekipu čine Kris Kuper, Džoš Damel i drugi. Reditelji su Kevin Mekdonald (The Last King of Scotland, State of Play) i Džejms Strong (United).