Zoran Živković - Tumač fotografija

Objavljen novi roman Zorana Živkovića ”Tumač fotografija”

Zavod za udžbenike upravo je objavio novi roman Zorana Živkovića „Tumač fotografija“. Knjiga je trebalo da sadrži fotografije francuskog umetničkog fotografa Adrijena Tomaza, ali su one izostale u srpskom izdanju.

Radnja romana zbiva se u vagonu pariskog metroa u kome se u isto vreme zatiču gospodin Anatol Miruj koji upravo tu nalazi savršeno mesto za čitanje, gospođica Mari-Luis Pontje koja se vraća u Pariz posle pedeset osam godina, gospodin Alan Rigu koji otkriva lepotu groblja, gospođica Mirijel Žulijar koja na jednoj stanici sreće likove iz svojih dela, gospodin Aleksandar Lekler koji pravi konačni selfi, gospođa Mariz Buve kojoj se pojavljuje višak sećanja, gospodin Arno Moran koji najzad izračunava zbir svih brojeva, gospođa Madlen Prevo koja otkriva smisao raznobojnih oreola, gospodin Alfred Leru-Vidal, tajni agent kome su sve lađe potonule. S njima je i neupadljiva gospođica Margo Verdje koja ume da tumači fotografije. Do najskrovitijih dubina. Tamo gde su zapretani snovi…

Zanimljivo je da su, još tokom pisanja, prava za objavljivanje „Tumača fotografija“ otkupljena u Sjedinjenim Državama, Japanu, Italiji, Turskoj i Portugaliji.

Prva promocija „Tumača fotografija“ biće upriličena na Beogradskom sajmu knjiga 28. oktobra u 18 časova u jednoj od sala za predavanja. Na njoj će, uz autora, govoriti profesor Ljiljana Pešikan Ljuštanović i direktor Zavoda za udžbenike Dragoljub Kojčić.

Zoran Živković - ''Tumač fotografija''
Zoran Živković – ”Tumač fotografija”