Salacious Tales

Troje hrvatskih autora u američkoj zbirci priča erotske fantastike

Salacious TalesU Sjedinjenim Državama je nedavno objavljena zbirka erotskih priča iz domena naučne fantastike, epske fantastike i horora, “Salacious Tales”. Urednik zbirke je Dejvid M. Ficpatrik, koji je za objavljivanje odabrao dvadeset dve priče, među kojima je čak pet proznih ostvarenja autora iz Hrvatske.

Pored jednog od najpoznatijih hrvatskih pisaca fantastike Aleksandra Žiljka, koji je zastupljen pričama “Argosy” i “Days of Orgon”, u ovoj zbirci su se našla i dela Milene Benini “The Sea Bride” i “Night in Berlin”, te Dalibora Perkovića “Hi-Tech Sex Lib”.

Žiljak je, takođe, i ilustrator zbirke, a među autorima odabranih priča našao se Džon Grant koji je do sada dva puta osvajao najprestižniju nagradu za fantastičnu književnost “Hugo”, a po jednom veoma ugledna priznanja kao što su “Lokus” i “Svetska nagrada za fantastiku”.

Kompletna lista autora zastupljenih u zbirci “Salacious Tales” izgleda ovako: J.T. Beckett, Milena Benini, Julie Dixon, David M. Fitzpatrick, Jane Gallagher, Janix Jenn , Amy Judkins, Holly Knight, E.W. Lee, William Markly O’Neal, Corwin Merrill, Robert M. Palmer, Frances Pauli, Dalibor Perković, Aleksandar Žiljak, John Grant.