Uroš Petrović - Deca Bestragije

Trejler za roman “Deca Bestragije” Uroša Petrovića

Uroš Petrović - Deca BestragijeNedugo nakon što je izdavačka kuća “Laguna” objavila najnoviji roman Uroša Petrovića “Deca Bestragije”, pojavio se i neobičan promotivni trejler za ovo literarno ostvarenje.

Trejler je, po ideji Uroša Petrovića, uradio kreativni tim Predraga Peđe Spasojevića, dok je muzička pozadina urađena u produkciji čuvenog Endrjua Krejnera.

Rađen je u 3D tehnologiji, koja je potom kompozitovana da bi se usaglasila sa mističnom ilustracijom sa naslovne strane knjige. Narator je poznati radio voditelj Uroš Bogdanović, dok je tekst za trejler segmentiran iz uvoda na prvoj stranici romana.

U trejleru, koji traje petnaestak sekundi, na kratko se pojavljuju siluete nekih od mnogobrojnih likova zastupljenih u romanu, što potencijalnim čitaocima pruža nejasan ali začikavajući nagoveštaj šta ih čeka između plavičastih korica ove knjige.

Promotivni video-klip već je u distribuciji na mnogim prestižnim TV kanalima, kao što su “Discovery”, “National Geographic” i “MTV”.

Samo devetnaest dana po objavljivljanju prvog izdanja romana “Deca Bestragije” u tiražu od 2.000 primeraka, pušteno je u štampu i njegovo drugo izdanje. A deo zasluge za ovakav ishod sigurno nosi i ovaj i ovakav trejler.