Slobodan Vukanović - Ana i sedam robota

Treće izdanje romana ”Ana i sedam robota” Slobodana Vukanovića

Slobodan Vukanović - Ana i sedam robotaNakon prvog izdanja romana “Ana i sedam robota” Slobodana Vukanovića u ediciji “Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade”, i drugog “Bosanske riječi” iz Tuzle, ovih dana se pojavilo i treće izdanje pod etiketom “Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva” iz Podgorice.

U posveti, pisac kaže da je ovaj svemiropis posvetio kadetskom timu Ujedinjenih Galaksija Svemira, i nastavlja: “Nudim vam svemiron bajki. Gledajte galaksijske oluje, slušajte glasove Druge, Treće i Pete dimenzije. Putovanje shvatite kao partiju šaha. Svemiropis posvećujem mojem učitelju Šeste dimenzije, Tragaču uma, koji kaže: Znanje je Bog koji stvara i ruši civilizacije. Uspjeh je kada nauka oživi Neživu Tvar. Šesta dimenzija je nada, da beskrajnu pustinju Univerzuma zalije Razumom. Kada misao posije sjeme saznanja Čitači Šeste dimenzije biće Berači Vječnosti”.

A kritičar Ilija Bakić preporučuje čitaocima: “Roman Ana i sedam robota još jedno je Vukanovićevo putešestvije u naučnu fantastiku odnosno u buduća vremena, među buduće ljude i njihove potomke na nekim drugim planetama, galaksijama i svemirskim maglinama. Lepršava proza u kratkim poglavljima otkriće zainteresovanim čitaocima mnoštvo čudesa nekolicinu živahnih junaka i njihove avanture, putovanja u egzotične predjele, snolike ali i opasne. Na kraju svih događaja , glavni junak Vus Kosmikus se oprašta od novih prijatelja i odlazi dalje. Javiće se ponovo iz neslućenih dubina Svemira. Do sledećeg susreta sa svemirskim bajkama ostaje nam da iznova uživamo u ovoj koja nam je otkrila neslućena čudesa i radosti”.

Autor najavljuje nastavak romana, sa novim događajima i odiseji po svemiru. Pored poznatih likova: Vusa Kosmikusa, Ane, Freda, Rožea, Marije, Nine Sergejevič, tu su i novi svemirci sa Planete Pingvina.

Slobodan Vukanović je pesnik, dramski pisac i romanopisac. Zastupljen je u crnogorskoj osnovnoškolskoj lektiri za prvi, drugi i četvrti razred. Objavio je dvadeset knjiga i prevođen na dvadeset jezika.


Slobodan Vukanović - Ana i sedam robota