Eva Feler - Čarolija vremena: Magična gondola

”Čarolija vremena – Magična gondola” Eve Feler

Podelite sadržaj:

Eva Feler - Čarolija vremena: Magična gondolaIzdavačka kuća “ProPolis Books” objavila je knjigu “Čarolija vremena – Magična gondola” nemačke autorke Eve Feler.

Roman nas upoznaje sa sedamnaestogodišnjom Anom koja provodi letnji raspust u Veneciji. Dok jednog dana luta kroz grad, njenu pažnju privlači gondola neobične boje. Iako u Veneciji postoji strogo, staro pravilo da sve gondole moraju biti crne boje, ova je bila crvena. Kada Ana ubrzo krene sa svojim roditeljima na regatu brodova iz prošlosti i u gužvi upadne u vodu – u neobičnu gondolu je uvlači neverovatno zgodan mladić. Pre nego što uspe da se popne na dok, vazduh počinje da treperi, a ispred Aninih očiju svet kreće da se rasplinjava… Kada iz gondole bude iskoračila na kopno, shvatiće da se vratila pet stotina godina u prošlost u Veneciju pod bakljama i fenjerima, u kojoj vladaju politikantske igre, intrige… i neugodni mirisi.

Upoznaće ljude koji će joj promeniti život, i onaj u prošlosti i ovaj u sadašnjosti, ali će i ona promeniti njihove živote i sudbinu Venecije uopšte. Anu je sudbina predodredila da izvrši jedan važan zadatak i nije slučajno kupila karnevalsku masku mačke, jer ona krije tajnu.

Eva Feler (58) je još kao dete volela da izmišlja priče. Ipak, prvo je zarađivala za život kao sudija, kasnije kao advokat, a zatim je pravo i odoru sudije zauvek okačila o klin, jer kako je otkrila u jednom intervjuu: “Pisanje knjiga, na duge staze uveseljava mnogo više od sudskih rasprava. A i svaki put možeš sam da odlučiš kakav će biti kraj.”

Napisala je brojne romane, koje je često potpisivala pseudonimom. Stvara u različitim žanrovima od putopisnih knjiga, preko mirnih i romantičnih komedija, misterija i fantastike, trilera, pa do istorijskih romana. Vrsna je poznavateljka Venecije, a roman “Čarolija vremena – Magična gondola” je njen prvi omladinski roman.