Tardis na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu

TardisU organizaciji Srpskog udruženja izdavača i knjižara (SUIK), na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu koji se održava od 06. do 10. oktobra 2010. godine, predstaviće se više srpskih izdavačkih kuća, među kojima i beogradski Tardis, jedan od domaćih izdavača specijalizovanih za fantastičnu književnost.

Tardis je do sada učestvovao na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu 2008. i 2009. godine, na Novobeogradskom sajmu knjiga i Salonu knjige u Novom Sadu. Sada, po prvi put, ova izdavačka kuća izlazi iz zemlje u nameri da svoja izdanja predstavi inostranoj publici ali i da ostvari kontakte i saradnju sa drugim izdavačkim kućama iz celog sveta.

O očekivanjima vezanim za gostovanje na najznačajnijem svestkom sajmu knjiga, vlasnica i direktorka Tardisa, Spomenka Stefanović Pululu, kaže: “Rukovodim se motivom da je važno učestvovati. Ne sanjam o tome da će se desiti čudo i da će lista izdanja biti u žiži interesovanja. Očekujem da nešto naučimo, upoznamo se i pripremimo za sledeći sajam.”

A do sledećeg sajma u planu je da se pod etiketom Tardisa nađe još dvadesetak novih knjiga srpskih pisaca fantastike. Tako će, između ostalih, biti objavljene nove knjige Ilije Bakića, Slobodana Škerovića, Radmila Anđelkovića, ali i prozni prvenci Spomenke Stefanović Pululu, Adrijana Sarajlije, Ivane Milaković, Olivera Jovanovića, Saše Robnika…